Hediye Güral Gür: Hizmet Ihracatının 50 Milyar Doları Turizm Sektörüne Ait 11

  • 9 Ekim 2023 8:51

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, turizm sektörünün hizmet ihracatına büyük katkılar sağladığını söyledi. Gür, 89 Milyar Dolara ulaşan hizmet ihracatının 50 Milyar Doları'nın turizm sektörüne ait olduğunu vurguladı.

Hediye Güral Gür: Hizmet Ihracatının 50 Milyar Doları Turizm Sektörüne Ait 11

89 Milyar Dolara ulaşan hizmet ihracatının 50 Milyar Doları'nın turizm sektörüne ait olduğunu vurgulayan Hediye Güral Gür, “Yaptığımız çalışmalar güzel sonuçlar veriyor. Beş yıldır TİM bünyesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde bir birlik oluştu ve o günden bugüne 10 sektörden oluşan bir birlik haline geldik.

Hizmet İhracatı 2022 yılında 61,4 Milyar Dolar düzeyinden 89 Milyar Dolara yükselmiştir. Bunun 50 Milyar Dolarını turizm sektöründen bizler sağlamış olduk. Bu anlamda pek çok sektörle bir araya gelerek, sinerjiden yararlanarak çalışmalar yürütüyoruz" dedi.


"Dizi sektörü turizme katkı sağlıyor"

Hediye Güral Gür, dizi sektörünün turizme katkılarına da değinerek, “Biz de zaman zaman otellerimizde dizi çekimlerine ev sahipliği yapıyoruz. Hem bu şekilde hem de yurt dışındaki gezilerimizde dizilerin sektörümüze yaptığı katkıları çok daha yakından görme fırsatı bulduk.









Dizilerin yurt dışında ülkemizi nasıl tanıttığını, sanatçılarımızın orada nasıl ilgi gördüğünü görme fırsatı bulduk. Geçtiğimiz aylarda Panama’ya, Meksika’ya, Venezuela'ya seyahatler gerçekleştirdik. Bizimle beraber seyahat eden sanatçılarımızın gerçekten sokakta yürüyemediğini bire bir şahit olduk. Bu işin mimarı yapımcılarımız” diye konuştu.